November 28, 2021

Jön az új Color OS az Oppo telefonokra

Mivel az Android 12 a következő hetekben kerül ki a Pixel okostelefonokra, nem meglepő, hogy a harmadik fél Android-gyártók most már szívesen megmutatják, hogy min dolgoztak az új operációs rendszerhez.

A OnePlus már bejelentette az Android 12-vel az OxygenOS szoftveréhez érkező néhány változást, és az Oppo is hamarosan ugyanezt teszi.

A népszerű kínai okostelefon-gyártó egy dedikált globális bemutató eseményen fogja leleplezni a ColorOS következő buildjét. Ezt október 11-én, BST 10 órától élőben követheted majd a ColorOS csatornán.

Egy sajtóközleményben a vállalat kijelentette, hogy a ColorOS 12 “testreszabható, elérhető dizájnnal” fog rendelkezni, miközben a teljesítményt növelő funkciókat is tartalmazni fog.

Magáról a szoftver kinézetéről és funkcióiról nem adott bővebb betekintést, de a sajtóközleményben szerepel még néhány fontos információ.

A ColorOS 12 – végül – több mint 110 Oppo okostelefon-modellre fog bevezetésre kerülni, mintegy 150 millió felhasználót elérve. Bár attól függően, hogy melyik modellel rendelkezik, a bevezetés ideje eltérő lesz.

Az esemény során az Oppo felvázolja a frissítés-támogatással kapcsolatos tervét is a továbbiakban, és ez nagyszerű hír, különösen a Find X sorozat zászlóshajóinak felhasználói számára.

Akinek Find X sorozatú készüléke van, az három nagyobb szoftverfrissítést kap. Ez azt jelenti, hogy ha a Find X3 Pro Android 11-et futtató készüléked van, akkor megkapod ezt a frissítést, majd a ColorOS 13 és 14 következik, ami 2023-ig tart. A Reno, F és K sorozatú telefonok két nagyobb Android frissítést kapnak.

Mi több, mind a négy említett telefonsorozat négy évig kap biztonsági javításokat, míg a kedvező árú A sorozat három évig kap biztonsági frissítéseket.

A ColorOS 12 természetesen a ColorOS első, egységes platformon alapuló változata lesz, amelyet az Oppo és a OnePlus is futtatni fog az okostelefonjain a jövő évtől. Mivel a OnePlus már mutatott néhány részletet ebből a platformból, érdekes lesz látni, hogy mennyire különböznek egymástól.