November 28, 2021

A első képek a Samsung Galaxy A53-ról

A Samsung most a Galaxy A53-at fejleszti, mint a következő hős készülékét a felső középkategóriás piacra. A telefonról az állítólagos kamera specifikációkon és színválasztékon kívül nem sokat tudni, de az állítólagos dizájnja talán most derült ki egy sor nem hivatalos, jó minőségű renderelésből, amelyet az @OnLeaks és a Digit osztott meg. A hosszabb értékelést pedig a GSM Arena oldalán olvashatod róla.

A Galaxy A53 5G úgy néz ki, mintha a Galaxy A52 5G továbbfejlesztése lenne, ahogy annak lennie is kell. Megtartja az általános megjelenést a kameradudorral, de finomítja azt lágyabb sarkokkal és élekkel. A fémkeret kiemelkedőnek tűnik, bár ez a dizájn részlet nem biztos, hogy teljesen pontos a rendereken. Mégis, a telefon jól néz ki, illetve ez a rajongói ábrázolás, amely a kiszivárgott specifikációk alapján mutatja be, hogyan nézhet ki a telefon. De nézd meg te magad, és légy te a bíró.

A Samsung fokozatosan megszabadul a 3,5 mm-es audiocsatlakozótól egyre több Galaxy telefonján. Nemrég még egy M márkájú telefonról – a Galaxy M52 5G-ről – is eltávolította ezt a funkciót. A tendencia valószínűleg folytatódik, hiszen ezekből a renderekből ítélve a közelgő Galaxy A53 5G is elhagyja a 3,5 mm-es csatlakozót. Ehelyett a Bluetooth-ra és az USB-C portra támaszkodva csatlakozik külső hangszórókhoz, fejhallgatókhoz és fülhallgatókhoz.

A jó hír, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók ma már jobbak és megfizethetőbbek, mint korábban, és az USB-C fejhallgatókból is szélesebb a választék a piacon. A rossz hír az, hogy ha olyan audiofil minőségű felszerelésed van, amely a 3,5 mm-es szabványt igényli, akkor dongle-t kell használnod, hogy a felszerelésedet a telefonhoz csatlakoztasd. A legtöbb felhasználó a 3,5 mm-es audiocsatlakozó nélkül is jól boldogul.

A Galaxy A53 5G a hírek szerint vékonyabb profilú lesz, mint a Galaxy A52 5G, utóbbi 8,4 mm-es. Remélhetőleg a vékonyabb profilt inkább az audioport eltávolítása és a belső tér okos kihasználása segítette, mintsem az akkumulátor kapacitásából való elvétel.